Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Συνάντηση στην Νομαρχία για το στεγαστικό









Την Τρίτη 8/6/2010 το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Νομαρχία με θέμα – τι άλλο; - το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Ωραιόκαστρο.
Παρόντες το ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο Δήμαρχος κ Νικόλαος Μπάτος και ο υπεύθυνος παιδείας κ Αστέριος Μπάτος, η εκπρόσωπος της Ενωσης στην Επιτροπή Παιδείας κ Χρυσάνθη Καραπιστάνη και οι εκπρόσωποι των συλλόγων του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, ο πρόεδρος κ Αθανάσιος Πετρίδης και η γραμματέας κ Τακατίνη Γιάννα, και του 2ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου η πρόεδρος κ Καπέτα.
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του αντινομάρχη κ. Φωτόπουλου.
Στην συνάντηση έγινε μια ανάλυση των προβλημάτων που υπάρχουν για την λειτουργία των δυο συγκεκριμένων σχολείων από την μεριά του Δημάρχου αλλά και προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.
Όπως όλοι γνωρίζουμε από δημοσιεύματα , το πρόβλημα του 2ου ΓΕΛ είναι η παράδοση των εξι αιθουσών μια και ο εργολάβος διέκοψε τις εργασίες και του 2ου Δημοτικού η ανάγκη για 2-3 αίθουσες.
Για την περίπτωση του 2ου Δημοτικού προτάθηκε από πλευράς του Δημάρχου και συγκεκριμένα από τον υπεύθυνο παιδείας η μεταφορά του νηπιαγωγείου σε χώρο που θα ενοικιασθεί (και ήδη έχει βρεθεί) και η χρήση των αιθουσών που στεγάζεται το νηπιαγωγείο από το Δημοτικό. Τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στον ενοικιαζόμενο χώρο θα αναλάβει ο Δήμος και το ενοίκιο όπως διαβεβαίωσε ο κ Διονύσης Ψωμιάδης θα αναλάβει η Νομαρχία.
Για το πρόβλημα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια λύση. Η συνεχόμενη τοποθέτηση τόσο του Διονύση Ψωμιάδη όσο και του αντινομάρχη για θέματα παιδείας κ Φωτόπουλου ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δοθούν για την σχολική στέγη οδηγούν σε αδιέξοδο. Ετσι η μόνη λύση που μας δόθηκε ήταν να γίνει συνάντηση στο Δημαρχείο μεταξύ Δημάρχου, εκπροσώπων της Νομαρχίας, της Ενωσης, του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ και του εργολάβου για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να παραδοθούν οι 6 αίθουσες.
Για τις 6 αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου υπήρξε πάλι η υπόσχεση – δέσμευση ότι θα παραδοθούν τον Σεπτέμβριο μαζί με τις εργασίες του αύλειου χώρου.
Συμπερασματικά, από την συνάντηση αυτή προέκυψε μια εικόνα διεκδικητική από την πλευρά του Δημάρχου έναντι της Νομαρχίας, κάτι το οποίο προσωπικά πιστεύω ότι έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν και όχι την τελευταία στιγμή λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επίσης το ότι δεν υπάρχουν οικόπεδα στο Δήμο ή χώροι για σχολεία δεν είναι θέμα που θα επιλύσουν οι σύλλογοι γονέων αλλά αυτοί που βρίσκονται στην διοίκηση του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια. Δουλειά τους ήταν να μεριμνήσουν για το ζήτημα, πράγμα που δεν έκαναν.
Συνεχίσθηκε η μαζική παρουσία του ΔΣ της Ένωσης και της εκπροσώπου της κ Καραπιστάνη στους φορείς που έχουν σχέση με την σχολική στέγη. Μια παρουσία που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και συνεχίζεται… Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που δείχνει την αγωνία τους για τα προβλήματα.
Τέλος, σταθερή ήταν και η άποψη της Νομαρχίας προς όλους μας ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτά τα προβλήματα όμως δεν έχουν κατατεθεί σήμερα. Είναι γνωστά εδώ και καιρό αλλά μείναμε ή μένουμε στις συσκέψεις και στην λύση των προκάτ.
Υ.Γ. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα λόγια του Νομάρχη, που περιμένοντας για την συνάντηση και με παρότρυνση μέλους της Ενωσης να βρούμε λύσεις και να κινηθούμε για διαμαρτυρία προς την κεντρική εξουσία, ανέφερε το ανεπανάληπτο «όταν εγώ διαμαρτυρόμουν που είσασταν ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ;»
Μάλλον κ Νομάρχη δεν σας έχουν ενημερώσει καλά περί του θέματος ….

Χατζηγεωργίου Γεώργιος
Ειδ Γραμματέας Ενωσης Συλλόγων Γονέων
& πρόεδρος 4ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου