Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ωραιοκάστρου για το στεγαστικό πρόβλημα

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση – εκδήλωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου μας την Δευτέρα 31/5/2010 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Προσκεκλημένοι της Ενωσης, εκτός από τα ΔΣ των Συλλόγων γονέων, ο Δήμαρχος κ Νικόλαος Μπάτος, ο υπεύθυνος παιδείας κ Αστέριος Μπάτος, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, ο γεν γραμματέας της Ομοσπονδίας γονέων, εκπρόσωποι των Ενώσεων Δ. Μυγδονίας και Καλλιθέας.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ενωσης κ Γκαγκανάς Κώστας ανέλυσε τα προβλήματα που καταγράφηκαν από το ΔΣ και τους επείγοντες βραχυπρόθεσμους στόχους αλλά και τους μεσο –μακροπρόθεσμους στόχους.
Για τους επείγοντες βραχυπρόθεσμους στόχους αναφέρθηκε στο 4ο Δημοτικό, την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση των 6 αιθουσών αλλά και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στους γύρω χώρους. Αναφέρθηκε στο 2ο ΓΕΛ και στην ανάγκη ολοκλήρωσης των 6 αιθουσών και την ανάγκη να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία και να πληρωθεί η εργολήπτρια εταιρεία αλλά και την προώθηση της επέκτασης για δημιουργία 3 νέων αιθουσών για τις ανάγκες του Λυκείου. Στο 2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου και την ανάγκη δημιουργίας 3 αιθουσών για την νέα χρονιά, στο 1ο Δημοτικό όπου οι ανάγκες είναι 2 νέες αίθουσες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τους μεσο – μακροπρόθεσμους στόχους που αφορούν το νέο Δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου στην Υψηλάντου, την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων – γυμναστήριο και 4 νέες αίθουσες για το 1ο ΓΕΛ έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για τα επόμενα 4-5 χρόνια, η κατασκευή νέου 12θεσιου γυμνασίου- λυκείου στην συμβολή των οδών Πραξιτέλους- Νεοχωρούδας, την κατασκευή νέου 12θεσιου δημοτικού στη περιοχή Πεύκα, την κατασκευή νέου 12θέσιου δημοτικού και 12θεσιου γυμνασίου – λυκείου στην Γαλήνη.
Σκοπός της συνάντησης – εκδήλωσης της Ενωσης ήταν, να αποτελέσει η Ενωση τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των συλλόγων γονέων και του Δήμου Ωραιοκάστρου, έτσι ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Ολοι μαζί να μπορέσουμε να κινητοποιηθούμε, να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε από την Νομαρχία, τον ΟΣΚ, το Υπουργείο Παιδείας το αυτονόητο: την ανέγερση σχολικών μονάδων στο Ωραιόκαστρο.
Από την μεριά του Δημάρχου είχαμε μια ανάλυση των στόχων του Δήμου για την σχολική στέγη στο Ωραιόκαστρο. Αναλύθηκε το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου, το οποίο δεν διαφέρει συνολικά από τις ανάγκες που ανέλυσε ο πρόεδρος της Ενωσης. Μας μίλησε ο κ. Δήμαρχος για τα έργα που εντάχθηκαν στον ΟΣΚ και στα ΣΔΙΤ (τα οποία ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει με ευθύνη της πολιτείας) αλλά και τα έργα που θα ενταχθούν στα ΕΣΠΑ και τα οποία είναι το 2ο Δημοτικό στην Υψηλάντου, το γυμνάσιο της Γαλήνης και η ανέγερση συγκροτήματος 6 αιθουσών και αιθουσών πολλαπλής χρήσης, εργαστηρίων κλπ στο παλιό κτίριο όπου στεγάζονται σήμερα ορισμένες τάξεις του 4ου Δημοτικού.
Δεν μας ανέλυσε όμως τι γίνεται άμεσα με τα καυτά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο όπως του 1ου Δημοτικού και 2ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου αλλά και τα άλλα Δημοτικά στο Ωραιόκαστρο με αφορμή την αύξηση του μαθητικού δυναμικού, αλλά και ότι αυτή την στιγμή όλα βρίσκονται σε μελέτες, στην κτιριολογική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας (; δεν φαίνεται κάτι ανάλογο από το πρωτόκολλο της υπηρεσίας αυτής) κλπ.
Δεσμεύτηκε όμως ότι το δικό μας σχολείο, το 4ο Δημοτικό, θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο και θα λειτουργήσει. Είδομεν …. Κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί από πέρυσι το καλοκαίρι περιμένουμε την ανέγερσή του και παρά την προγραμματική σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρεία, που μιλούσε για 2 μήνες ολοκλήρωσης του έργου, αλλά και της παράτασης που του δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά ένα μήνα, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και κατ’ επέκταση και οι εργασίες του γύρω χώρου. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα παραδοθούν οι 6 αίθουσες του 2ου ΓΕΛ τον Σεπτέμβριο.
Τοποθετήθηκαν εκτός του κ Δημάρχου και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, και οι πρόεδροι των Ενώσεων Μυγδονίας και Καλλιθέας.
Συμπερασματικά, η Ενωση προχωρά στον δρόμο που χάραξε το ΔΣ και στην προώθηση των αιτημάτων των συλλόγων, με την παρουσία του συμβουλίου σε προσεχές νομαρχιακό συμβούλιο που θα αφορά την σχολική στέγη και την πίεση προς οποιοδήποτε φορέα που μπορεί να δώσει λύση.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσω ότι ενώ ήμουν απογοητευμένος με την λειτουργία της Ενωσης τους πρώτους 7-8 μήνες και αυτό φάνηκε και από τοποθετήσεις μου στον τύπο, μετά την εκλογή του νέου προέδρου ( του Κώστα Γκαγκανά) στην Ενωση οφείλω να ομολογήσω ότι και με την στήριξη όλων των μελών του ΔΣ, η Ενωση κινείται σε διαφορετικό επίπεδο και πραγματικά δείχνει τον ρόλο που μπορεί να παίξει στο χώρο του Ωραιοκάστρου.
Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να μπορέσει να βοηθήσει ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.

Χατζηγεωργίου Γιώργος
Ειδ. Γραμματέας Ενωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ωραιοκάστρου
και Πρόεδρος ΔΣ 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου