Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

μερικές σκέψεις...

Για όλους αυτούς που κωφεύουν … δείχνοντας ότι ενδιαφέρονται…

Το τελευταίο διάστημα, κατά τη γνώμη μου, το συμβούλιο έχει αναπτύξει μια έντονη κινητικότητα σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου μας. Κατόρθωσε να ενεργοποιήσει ικανοποιητικό αριθμό γονέων, που συμμετείχε και συμμετέχει ως τώρα σ’ όλες τις διαδικασίες. Στόχος, το αυτονόητο: να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προυποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του σχολείου.

Τι λένε όμως οι καθ’ ύλη αρμόδιοι γι’ αυτό;

Þ Ж א ◘ ▼ ☻ # !!! ﯔ

Δυστυχώς μας μιλάνε κινέζικα.

Δεν ξέρω αν οφείλουμε να μάθουμε και αυτή τη γλώσσα, για να μπορούμε να τους καταλαβαίνουμε σ’ όσα μας λένε. Τουλάχιστον προσωπικά δεν έχω τη διάθεση να μάθω μια ακόμη ξένη γλώσσα, για να μπορώ να συνεννοηθώ με κάποιους ή για να καταλάβω κάποιους, παρ’ όλο που ίσως οι ίδιοι θεωρούν πως μιλούν την ελληνική.

Γιατί κινέζικα μας μιλούν όσοι:

1. Εδώ και τόσα χρόνια δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.
2. Αναγκάζονται να κινητοποιηθούν, όταν το θέμα παίρνει την όποια δημοσιότητα
3. Φάσκουν και αντιφάσκουν όλα αυτά τα χρόνια δίνοντας υποσχέσεις, πιθανές λύσεις και αλλάζοντας αυτές τις υποσχέσεις κατά το δοκούν, πιστεύοντας μάλιστα ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό. Πολλές φορές είναι δύσκολο να τους παρακολουθήσεις με την ταχύτητα που αλλάζουν γνώμη.

Αγαπητοί κ. αρμόδιοι, το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό:

Θέλετε να δημιουργήσετε τις προυποθέσεις που ανέφερα παραπάνω; Αν ναι τότε κτίστε σε χρόνο ρεκόρ ένα καινούργιο σχολείο. Αφήστε τις όποιες δικαιολογίες και δουλέψτε γι’ αυτό το στόχο.

Όχι για να πούμε εμείς σαν γονείς ότι πετύχαμε κάτι ή να το διαλαλείτε εσείς, αλλά γιατί υπάρχουν τα παιδιά, τα παιδιά μας και τα παιδιά σας που έχουν το δικαίωμα να φοιτούν σε ένα ανθρώπινο σχολείο, όπου θα κάνουν τα μαθήματά τους. Έχουν το δικαίωμα να φοιτούν σε ένα ολοήμερο σχολείο στο οποίο θα μπορούν να τρώνε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και όχι σε διαδρόμους ή πάνω σε θρανία. Έχουν το δικαίωμα σε ένα μέλλον αυτονόητο ακόμη και για κοινωνίες λιγότερο προοδευμένες, θεωρητικά, από τη δική μας.

Χατζηγεωργίου Γιώργος
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου

1 σχόλιο:

  1. Aγαπητε κ. προεδρε

    Αφου αυτοι μιλανε κινεζικα γιατι εμεις θα πρεπει
    να "μαθουμε" αυτη την γλωσσα????
    Οπως διαπιστωνουμε και απο τη μικρη μαζικοτητα
    στην τελευταια συνελευση, θελει οργανωμενο σχεδιο
    παλης για το μεγαλο θεμα της μετεγκαταστασης του
    4 σχολειου, που να δινει διεξοδο με κινητοποιησεις και δημοσιοτητα.Φοβαμαι πως οταν αναλωνομαστε με γραφειοκρατικες ερευνες
    στατικοτητας του κτιριου χανουμε χρονο, απομακρυνουμε και αποπροσανατολιζουμε τον κοσμο απο το στοχο.

    Γιαννης Ναστας
    Μελος του συλλογου

    ΑπάντησηΔιαγραφή