Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η συνάντηση για το διαδίκτυο και τα αποτελέσματά της.


Ακόμη μια εκπαιδευτική συνάντηση τελείωσε και μας άφησε περισσότερη γνώση και λιγότερη ανασφάλεια αφού, συνήθως, φοβόμαστε αυτό που δε γνωρίζουμε.





Η χθεσινή συζήτηση με εισηγήτρια την ψυχολόγο κ. Ειρήνη Ρέρα, μας βοήθησε να δούμε τη διάσταση του προβλήματος και των αιτιών του, χρησιμοποιώντας μέχρι και video με μαρτυρίες.



Ένα από αυτά που κράτησα, είναι ότι τα παιδιά μας φαίνεται να οδηγούνται σε αυτόν τον ¨άλλο κόσμο¨, αφού ο κόσμος που τους προσφέρουμε εμείς είναι προβληματικός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μαρτυρία του 15χρονου νεαρού, που μας λέει ότι παίζοντας το παιχνίδι με τους φόνους, κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει στην πραγματικότητα. Ο κόσμος του λοιπόν, είναι γεμάτος ¨κακούς¨ που θέλει να  ¨καθαρίσει¨. Αυτό είναι το κληροδότημά μας στους νέους. Ένας κόσμος αφόρητος όπου μέσα του για να μπορέσει να επιβιώσει κανείς πρέπει να τους σκοτώσει όλους!

Είναι όμως μόνο έτσι ο κόσμος μας;
Υπάρχει περίπτωση να έχουμε βοηθήσει - οδηγήσει τα παιδιά μας να βλέπουν μόνο αυτό;


Σε αυτές τις δύο ώρες, ακουστήκανε ανησυχίες και προβληματισμοί των γονιών και η κ Ρέρα μας έδωσε τρόπους να χειριστούμε τις καταστάσεις.  

Το internet λοιπόν, μπορεί να είναι ¨φίλος¨, ένα καταπληκτικό ¨εργαλείο¨ που έχει απογειώσει την αποτελεσματικότητα, την ευκολία και σε πολλές περιπτώσεις την ποιότητα της εργασίας. Είναι όμως και εχθρός αφού μπορεί να βλάψει τα αγαπημένα μας πρόσωπα που λόγο ελάχιστης εμπειρίας ζωής μπορούν να γίνουν θύματα.






Βοηθήματα:


Σας ευχαριστούμε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου