Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

... μετά την ΓΣ της Τρίτης

Κατά την χθεσινή ΓΣ του συλλόγου γονέων,  ενώ η πλειοψηφία ψήφησε την 2ωρη αποχή, οι περισσότεροι έθεταν διαδικαστικά προβλήματα για το πως, γιατί και που θα είναι τα παιδιά κατά την διάρκεια της αποχής. Εκτός απο εκείνους λοιπόν που διαφώνησαν ευθύς εξαρχής και απο εκείνους που ήταν υπέρ της αποχής, οι υπόλοιποι ναι μεν ψήφησαν αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι ήταν ανθρακες ο θησαυρός.

Φαίνεται οτι ενώ όλοι λέμε ότι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, δεν είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε. Το δημόσιο σχολείο κινδυνεύει. Διαλύεται. Η περίοδος αυτή είναι απο τις πιο κρίσιμες, όχι μόνο γιατί δεν έγινε έγκαιρη παράδοση βιβλίων, ή γιατί έγιναν συγχωνεύσεις ή γιατί θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις ή γιατί η χρηματοδότηση μειώθηκε σε τέτοιο επίπεδο που είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να βγάλουν τη χρονιά αλλά γιατί είναι  ειλημμένη απόφαση να διαλυθεί το δημόσιο σχολείο, απο την κατώτερη βαθμίδα έως την ανώτατη, τα Πανεπιστήμια.

Μάλλον στην νέα κοινωνία που ετοιμάζουν, δεν πρέπει να υπάρχουν νέοι με κριτική σκέψη και γνώσεις.

Τώρα λοιπόν, είναι η στιγμή που τα παιδιά μας μας θέλουν συμπαραστάτες και βοηθούς, δίπλα τους. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να παλέψουμε μαζί τους.
Τώρα πρέπει να βγούμε μπροστά εμείς οι γονείς μαζί με  μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, πανεπιστημιακούς δασκάλους  για να διεκδικήσουμε το σχολείο που αρμόζει στα παιδιά μας.

Το σχολείο της "αγοράς" που ορισμένοι ορματίζονται είναι για λίγους, χωρίς όραμα και προοπτική και μακρυά απο τις ανάγκες των παιδιών μας.

Γράφαμε πριν μερικούς μήνες για το Νέο Σχολείο και καταληγαμε ότι "...Συμπερασματικά, το «νέο σχολείο» δεν είναι σχολείο των αναγκών μας και είναι τόσο νέο όσο και οι εργασιακές συνθήκες που βιώνουμε αυτό το διάστημα, αλλά και που θα βιώσουν – ίσως πιο άγρια – οι επόμενες γενιές"

Τι κάναμε λοιπόν εμείς στην χθεσινή συνέλευση;
Κρυφτήκαμε πίσω απο το δάχτυλό μας!!! Ναι μεν συμφωνήσαμε για τα προβλήματα αλλά ...  όταν ήρθε η στιγμή προφασιστήκαμε διάφορες δικαιολογίες. Και φύγαμε ήσυχοι για τα σπίτια μας!!!

Που είναι οι γονείς;

Χατζηγεωργίου Γ.
πρόεδρος (;) συλλόγου γονέων 

3 σχόλια:

  1. Φεγγαράκι μου λαμπρό
    φέγγε μου να περπατώ
    να πηγαίνω στο. . .σχολειό ;
    να μαθαίνω γράμματα ;
    το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει !
    Με λύπη παρατήρησα ότι και οι παθητικοί γονείς σκοτώνουν το δικαίωμα των παιδιών τους ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέταρτο δημοτικό λευκαδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή