Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Πότε θα γίνει o αγιασμός στο 4ο Δημοτικό;



























Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια του σχολείου, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου. Μάλιστα όπως βλέπεται το καινούργιο κτίριο είναι μισοβαμμένο και παρατημένο ακριβώς σ' αυτή την κατάσταση όπως ήταν απο τα τέλη Μαίου, όταν και τα συνεργεία της κατασκευαστικής εταιρείας σταμάτησαν τις εργασίες τους.
Η κατάσταση είναι τραγική. Το νέο κτίριο αν και στο εσωτερικό του έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες είναι κλειδωμένο και είναι άγνωστο πότε θα μεταφερθούν τα θρανία και ότι άλλο χρειασθεί για να λειτουργήσει.
Ενα έργο, που δημοπρατήθηκε πέρυσι τον Ιούλιο, με χρόνο κατασκευής τους δύο μήνες, που καθυστέρησε να ξεκινήσει (λόγω ενστάσεων;) και που πήρε δυο παρατάσεις απο την δημοτική αρχή, μετά απο ένα χρόνο δεν είναι παραδοτέο.
Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παρακολούθησε τα γεγονότα απο κοντά, ενημέρωσε με επιστολές του τον Δήμο για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσει (ακόμη και στον αύλειο χώρο), απαντήσεις όμως δεν πήρε. Αγνοήθηκε προκλητικά
Στην εκδήλωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου στις 31 Μαίου 2010, ο Δήμαρχος αφού ρωτήθηκε απο τον πρόεδρο του συλλόγου μας, απάντησε "οτι για το νέο κτίριο του 4ου Δημοτικού ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ οτι θα είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο αύλειος χώρος επίσης θα ανακατασκευασθεί με χρήματα που θα διαθέσει ο ίδιος ο Δήμος".
Στην συνάντηση στις 8/6/2010, που έγινε στην Νομαρχία μεταξύ του κ Διονύση Ψωμιάδη του Δημάρχου Ωραιοκάστρου και του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου, αφού ρωτήθηκαν τόσο ο κ Διον Ψωμιάδης όσο και ο κ Δήμαρχος, επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία να μην παραδόση το έργο.
Φυσικά άλλα ακούσθηκαν στο νομαρχιακό συμβούλιο που έγινε για την σχολική στέγη στο Ν. Θεσσαλονίκης στις 21/6/2010.
Το ΔΣ της Ενωσης συνεδρίασε σήμερα 2/9/2010 για να δεί την κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία που είχαν πρόβλημα με την λήξη της σχολικής χρονιάς που είναι το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, το 2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου και το 4ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου. Αποφασίσθηκε συνάντηση άμεσα με την δημοτική αρχή και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δοθούν θα συνεδριάσει με τα ΔΣ των συλλόγων των παραπάνω σχολείων για να αποφασίσουν τι μελλει γενέσθαι.
Εμείς σαν ΔΣ του 4ου Δημ Σχολείου για ακόμη μια φορά μείναμε με τις υποσχέσεις, κατηγορηθήκαμε ότι κάνουμε αντιπολίτευση και άλλα πολλά γιατί απλά ζητούμε το αυτονόητο.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά επαληθευτήκαμε!! Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση τα παιδιά μας να ξεκινήσουν μαθήματα στο παλιό κτίριο. Αυτό να γίνει κατανοητό προς κάθε υπεύθυνο.
Δώστε λύση στο πρόβλημα "χθές" και μην κρύβεστε!!
Το ΔΣ
του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου