Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! ΤΑ ΕΡΓΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!!!











Πράγματι όσο και αν φαίνεται απίστευτο, τα έργα για την ανέγερση του 6θέσιου κτιρίου ξεκίνησαν!!
Στο χώρο κάτω απο το θεατράκι, εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν τα έργα.
Παρ'όλες όμως τις προειδοποιήσεις δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο ασφαλείας για τα παιδιά που σε γειτονικές αίθουσες έκαναν μάθημα (κάποιοι ισχυρίσθηκαν οτι δεν γνώριζαν οτι υπήρχαν στο χώρο τάξεις του Δημοτικού!!!). Ολα ξεκίνησαν χωρίς καμία προεργασία. Ουτε καν πρόβλεψη για το πως θα ανεβοκατεβαίνουν τα παιδιά μεταξύ των προκάτ και του παλιού σχολείου δεν υπήρξε μια και το μονοπάτι είχε κλείσει απο το εργοτάξιο. Χρειάσθηκε να διαμαρτυρηθεί ο Δ/ντής άπειρες φορές (και γραπτώς γιατί έτσι προβλέπεται!!!) τόσο στον υπεύθυνο των έργων όσο και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για ότι μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών. Το ΔΣ καθημερινά συζητούσε με τον Δ/ντή για τα προβλήματα αυτά. Προβληματική ήταν και η περίφραξη που στήθηκε αρχικά.
Προβληματική παραμένει και η σκάλα απο την οποία κατεβαίνουν στην προκάτ αίθουσες τα παιδιά (υπάρχει υπόσχεση του υπευθύνου του έργου ότι θα τοποθετηθεί ένα σκαλοπάτι απο Δευτέρα). Επίσης μετά απο έντονες διαμαρτυρίες του Δ/ντή αλλά και γονέων τοποθετήθηκε πλέγμα με πασάλους γύρω απο την περίφραξη ώστε να μην είναι εύκολη η πρόσβαση και η είσοδος των παιδιών μέσα στο εργοτάξιο.
Εκείνο που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι να τοποθετηθούν οι πλάκες πεζοδρομίου ώστε να μπορούν τα παιδιά να ανεβαίνουν στο πάνω κτίριο χωρίς να περπατάνε μέσα στις λάσπες.
Επίσης αυτό που θέλουμε να αναφέρουμε, είναι οτι το έργο θα προχωρήσει και ίσως να παρουσιαστούν και άλλα προβλήματα τα οποία φυσικά θα λυθούν όταν υπάρχει καλή θέληση απο όλες τις πλευρές και συνεργασία. Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σε όλους αυτούς που την δική τους αδυναμία να διαχειριστούν υπεύθυνα τέτοιες καταστάσεις τις μεταβιβάζουν σε άλλους και πιο συγκεκριμένα στον Δ/ντή του σχολείου και στον Σύλλογο Γονέων που αυτοί ήθελαν να ξεκινήσουν τα έργα τώρα και όχι το καλοκαίρι!!! Δεν μας είπαν σε πιο καλοκαίρι αναφέρονται!!
Νάναι καλά. Εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ζητώντας το αυτονόητο, (δηλ. ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε κατηγορηθεί αρκετές φορές. Παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε και φυσικά ο μεγάλος μας στόχος είναι Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 12ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ. Αυτός είναι και ο στόχος της Δημοτικής Αρχής όπως ελέχθει στην γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στον χαιρετισμό του Δημάρχου. Το πρόβλημα όπως τονίσθηκε είναι η χρηματοδότηση. Μα απο όσο ξέρουμε και απο όσα κατά καιρούς ακούγαμε υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση για το σχολείο στον ΟΑΕΔ το οποίο δεν κτίσθηκε. Κάντε λοιπόν μεταφορά της χρηματοδότησης και κτίστε το σχολείο στα Πεύκα. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!! Έυχόμαστε μόνο να μην περάσουν 4-5 χρόνια για να βρεθεί αυτή η χρηματοδότηση και άλλα τόσα για να χτιστεί (αν υπάρχει τέτοια περίπτωση να ψάξουμε για χορηγούς!!!)
Γιατί η θέση του Συλλόγου Γονέων ήταν πάντα η δημιουργία του 12θέσιου στα Πεύκα. Η λύση την οποία δέχθηκε για το 6θέσιο, γνωρίζοντας τους "κινδύνους" αποδοχής μιας τέτοιας πρότασης ήταν για να ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ
Γιατί σε τελευταία ανάλυση, όλες αυτές οι αίθουσες που κτίζονται δεν ανήκουν στο 4ο Δημοτικό αλλά στο 1ο Δημοτικό!!!!!!!! Εμείς φιλοξενούμαστε μόνο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου